septembrie 4

Cum să accelerezi atingerea obiectivelor pe care ți le-ai propus

A trecut destul de mult timp de la ultimul articol, așa că îți propun să recapitulăm principalele informații înainte de a merge mai departe.

La început am arătat în ce fel se formează realitatea pe care o experimentezi, în funcție de semințele pe care le plantezi. Apoi am discutat pe fiecare domeniu important din viața ta (bani, relații, sănătate) care sunt semințele pe care le poți planta. Click aici pentru a citi articolele despre Grădinărit ca metaforă pentru evoluția personală.

Apoi am descris cele 10 principii morale pe care plantăm cel mai des în viața de zi cu zi. Click aici pentru a citi articolele despre Cele 10 principii morale.

Azi o să descriu ce poți face astfel încât să accelerezi atingerea obiectivelor pe care ți le-ai propus, sau, în termeni de ”grădinărit” cum să faci să răsară mai repede semințele bune pe care le-ai plantat .

Cele 10 principii morale sunt:
1. Protejează viața
2. Respectă proprietatea
3. Puritatea sexuală
4. Integritate
5. Adu oamenii împreună
6. Vorbește blând
7. Vorbește cu sens
8. Bucură-te pentru ceilalți
9. Compasiune pentru problemele celorlalți
10. Perspectivă corectă asupra realității.

Iată cum se corelează aceste principii cu cele trei domenii importante de care vorbeam mai devreme.
Banii
Principiul 2. Respectă proprietatea.
Semințele pozitive au ca efect câștigul financiar.
Semințele negative au ca efect pierderi financiare.

Principiul 8. Bucură-te pentru alții.
Semințele pozitive au ca efect faptul că te poți bucura de câștigurile tale (la finalul lunii îți rămân bani).
Semințele negative au ca efect faptul că oricât de mult ai câștiga, până la finalul lunii banii se vor cheltui pe urgențe, astfel încât, atunci când tragi linie, îți dai seama că nu ai rămas cu mai nimic (nu te poți bucura de banii pe care i-ai câștigat).

Principiul 9. Compasiune pentru problemele celorlalți.
Semințele pozitive au ca efect că ai acces rapid la resursele de care ai nevoie ca să generezi venitul financiar.
Semințele negative au ca efect faptul că ți se strică lucrurile care n-ar trebui să se strice (laptop-uri sau telefoane aflate în garanție, utilaje noi – la care cei din service nu găsesc problema).

Relațiile
Principiul 3. Puritatea sexuală. Respectă relațiile celorlalți.
Semințele pozitive au ca efect o relație bazată pe respect reciproc, cu înțelegere și comunicare.
Semințele negative au ca efect să rămâi singur, separarea de partener, lipsa plăcerii în relația intimă.

Principiul 4. Integritate.
Semințele pozitive au ca efect o relație în care partenerii de cuplu se pot baza unul pe celălalt în orice situație.
Semințele negative au ca efect lipsa de încredere între parteneri.

Principiul 5. Adu oamenii împreună.
Semințele pozitive au ca efect o relație armonioasă, tandră.
Semințele negative au ca efect apariția unor perspective diferite, ireconciliabile, care pot duce la separare.

Principiul 6. Vorbește blând.
Semințele pozitive au ca efect o relație cu comunicare armonioasă, cu tandrețe între parteneri.
Semințele negative au ca efect o relație cu certuri și conflicte.

Sănătatea
Principiul 1. Protejează viața.
Semințele pozitive au ca efect o stare de sănătate excelentă, un corp plin de energie.
Semințele negative au ca efect o stare de sănătate precară, boli, accidente.

Principiul 6. Vorbește blând.
Semințele pozitive au ca efect o stare de sănătate excelentă, un corp plin de energie.
Semințele negative au ca efect boli, intervenții chirurgicale (criticarea unei persoane de față cu acea persoană îi poate genera stări fizice negative – modificări de puls, tensiune, ritm cardiac – și asta se va întoarce, multiplicat).

Principiul 7. Vorbește cu sens.
Semințele pozitive au ca efect o activitate optimă a sistemului imunitar.
Semințele negative au ca efect depresie, scăderea stimei de sine – care generează o funcționare slabă a sistemului imunitar.

Pentru a accelera atingerea rezultatelor pe care ți le-ai propus (=pentru a accelera rodirea semințelor pe care le-ai plantat) tot ce ai de făcut este să urmărești pe parcursul unei zile aceste principii morale grupate ca mai sus, folosind un instrument numit ”Carnețelul de 6 ori pe zi”.

Primul lucru este să iei o agendă (sau un caiet) și să împarți o foaie în 6 dreptunghiuri (tragi o linie pe mijloc și două linii orizontale la distanțe egale).
Eu folosesc același caiet în care scriu listele de seară (dacă ai fost la workshopul ”Atrage Abundența în Viața Ta!” știi despre ce e vorba, pentru că vorbesc despre acest caiet în workshop). Folosesc o pagină pentru liste și cealaltă pagină pentru această monitorizare.

Apoi, în cele 6 căsuțe scrie orele la care vei monitoriza legămintele.

Orele pot fi 8.30, 10.30, 12.30, 14.30, 16.30, 18.30 sau orice ore sunt

potrivite pentru programul tău, cu condiția să fie intervale cât de cât egale între ele. În fiecare căsuță pune un ”+”, un ”-” și scrie jos ”De făcut”.

Iată cum arată foaia.

 

Apoi, din domeniul pe care ai nevoie să obții rezultatul cel mai rapid alege acel principiu care te ”doare” cel mai tare.

De exemplu, să presupunem că ți-ai propus să ai mai mulți bani la finalul lunii. Asta înseamnă că fie ai nevoie de un venit mai mare (atunci vei începe cu Principiul 2), fie ai deja un venit mare, dar atragi în viața ta cheltuieli neprevăzute (atunci vei începe cu Principiul 8).

În cazul relației, dacă problema sunt certurile, atunci vei începe cu Principiul 6, dacă problema este că nu reușiți să cădeți de acord pe lucruri importante pentru relație, atunci vei începe cu Principiul 5.

Să presupunem că ai ales să lucrezi cu Principiul 2. 
În prima săptămână de folosire a ”Carnețelului” urmărește semințele pozitive și pe cele negative de 3 ori pe zi, la orele 10.30, 14.30, 18.30. Scrie sub ”+” o acțiune pe care ai făcut-o de la ultima monitorizare și care a pus o sămânță pozitivă pe Principiul 2. Scrie sub ”-” o acțiune pe care ai făcut-o de la ultima monitorizare și care a pus o sămânță negativă pe Principiul 2. Apoi scrie sub ”De făcut” o acțiune pe care o poți face și care va planta o sămânță pozitivă pe Principiul 2 (te poți inspira de aici). Această ultimă acțiune are ca scop să compensezi sămânța negativă plantând una pozitivă și contribuie la dezactivarea semințelor negative vechi și accelerarea rodirii semințelor pozitive noi.

 

În săptămâna a doua alege următorul principiu și urmărește-l la fel ca și mai sus împreună cu Principiul 2, la orele 8.30, 12.30, 14.30.

În săptămâna a treia urmărește toate cele trei principii, prin rotație, de câte două ori pe zi (aici ai enumerate semințele care se pot planta pe Principiul 8 și pe Principiul 9).

Din acest moment continuă cu monitorizarea acestor principii până când apare rezultatul pe care îl dorești.

Dacă problema pe care vrei să lucrezi este pe relații, atunci urmează aceeași pași, introducând câte un Principiu în fiecare săptămână, până când ajungi să le rotești pe toate patru în modul următor: în prima zi 8.30 – P3, 10.30 – P4, 12.30 – P5, 14.30 – P6, 16.30 – P3, 18.30 – P4, în ziua a doua 8.30 – P5 (reiei de unde ai rămas), 10.30 – P6, 12.30 – P3, 14.30 – P4, 16.30 – P5, 18.30 – P6, și tot așa mai departe.
Continui cu această monitorizare până când problema pe care o ai s-a rezolvat.

În articolul următor o să vorbim despre cum dezactivezi semințele negative ”nasoale” pe care le-ai plantat în trecut, astfel încât să te ferești de potențiale dezastre în viața ta.

Spor la plantat.


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Multumesc cu recunostinta Florin pentru toate aceste minunate lucruri si sfaturi pe care le plantezi in noi. Cred cu tarie ca f.curand multi romani se vor trezi si vom avea o viata minunata si o tara minunata cu oameni minunati si conducatori minunati. Multumesc, multumesc, multumesc.

  2. Buna, mie azi mi s-a intamplat sa culeg roadele semintelor bune plantate pe bani :-).Astfel pentru unele ajutoare, in timpul serviciului, din partea unui coleg cu salariu mic dar munca dificila, eu ii ofeream ceva bani (prima data o pizza).Suma depasea valoarea serviciului.Ultima astfel de actiune a fost sambata asta.Azi ma trezesc ca-mi zice seful ca o sa mi dea o prima pentru ca am muncit sambata toata ziua la reamenajarea biroului 🙂 si ce credeti?Prima ce mi-a zis fiind egala exact cu banutii total daruiti. plus valoarea vinaromului dus de acasa, in conditiile in care seful nu stia concret ca sa si zugravit! :-).Eu cand am dat nu m-am gandit ca-i voi recupera, ci sa fac un bine.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}