Se spune că două colege simțeau că nu se regăsesc în ceea ce făceau zilnic la birou. Era plictisitor, trist, de-abia așteptau să vină ora de plecare. Așa că au hotărât să demisioneze. Înainte de a-și anunța superiorii de decizia lor au hotărât să mai vină o ultimă zi la lucru, apoi, la sfârșitul zilei să lase scrisoarea de demisie pe biroul șefului lor. A venit această ultimă zi și, pentru că știau că e ultima, toată ziua au fost vesele, au fost amabile cu toată lumea, și-au îndeplinit sarcinile distrându-se. Cu câteva minute înainte de terminarea programului una dintre ele a zis ”Hai să mergem în biroul șefului să-i prezentăm demisia”. Cealaltă a răspuns ” M-am simțit atât de bine toată ziua. Cum să plec dintr-un astfel de job?”
Foarte des am auzit fraza ”Fă ce iubești și banii vor veni”. Sunt persoane care aplică pentru sesiunile gratuite de coaching de după workshop-ul ”Atrage Abundența” cu dorința de a-și găsi ACEA vocație, ACEL domeniu în care să se poată exprima din plin pentru că, spun ele, odată ce-l vor găsi vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți. Oare?
Găsirea vocației sau consilierea profesională nu sunt domeniul meu. Iată care e perspectiva în conformitatea cu principiile pe care le promovează proiectul ”Atrage Abundența”.
Consider că sunt 2 aspecte:
1) găsirea vocației și
2) faptul că, după ce ai găsit-o, lucrurile se vor întâmpla de la sine în direcția dorită.
O să abordez fiecare aspect.
Găsirea vocației.
Sunt de părere că nu tu îți găsești vocația. Oricâte teste de personalitate vei face, oricâte liste cu ”ce îți place” sau cu ”ce ai plăti ca să faci” vei scrie, aceste tehnici nu îți vor arăta vocația. De ce? Pentru că vocația ți se arată atunci când demonstrezi că meriți să o primești. Este invers decât crezi: vocația te găsește pe tine. Și, la fel ca o prințesă care se vrea curtată, respectată și iubită o să apară în viața ta când o să îi arăți știi să o curtezi, respecți și iubești. De unde o să știe că le ai? Pentru că o să le practici zilnic.
T. Harv Ecker spune ”Așa cum faci un lucru, așa le faci pe toate”. Am auzit multe persoane spunând: ”Am un job plictisitor, am un job care nu îmi pune în valoare toate calitățile, am un job care mă enervează. Ce n-aș da să-mi găsesc acel job care să-mi permită să-mi exprim capacitatea la maxim”.
Nu job-ul e plictisitor, ne-valoros sau enervant. Tu folosești job-ul ca pretext să stai, să nu dai 100%, să te enervezi.
În momentul în care, indiferent de job, ești prezent(ă) 100%, dai 100% și ești acolo pentru acel job atunci ți se va arăta și vocația. Până în acel moment, vocația o să se uite la tine și o să zică ”Nu vreau ca după ce ne întâlnim și după ce trece să mă găsească la fel de plictisitoare, ne-valoroasă, enervantă ca și pe activitatea pe care o face acum”.
Legile Universului sunt atât de exacte încât se poate calcula cu precizie de miime de secundă aterizarea unei navete spațiale pe Lună. Aceleași Legi spun că în momentul în care tu dai 100% într-un activitate, acea activitate va dispărea din viața ta pentru a face loc unei provocări noi.
Vin banii în mod automat odată cu găsirea vocației?
Răspunsul meu e ”Nu”.
Rezultatele pe care le-am obținut până acum cu proiectul ”Atrage Abundența” mă îndreptățesc să cred că mi-am găsit vocația și că am gasit și vehiculul cel mai potrivit pentru a o manifesta. Cu toate acestea, nu există listă de așteptare în acest moment pentru participarea la workshop-uri :). Trebuie să îmbin această manifestare a spiritului (consider că vocația e o manifestare a spiritului prin intermediul corpului tău) cu abilitățile pământești de vânzare și marketing.
În plus, povestea nu se termină când ți-ai găsit vocația. Atunci începe. În acest moment Internet-ul e plin de povești de succes ale unor persoane care au reușit să învingă diverse adversități și, într-un final, și-au atins scopurile mărețe. Pe Internet povestea se termină atunci când acele persoane și-au atins scopurile. Iar cititorii cred că acolo se termină și evoluția personajului principal. Și mai cred și că acei oameni trăiesc acum fericiți până vor atinge adânci bătrâneți.
E una din ideile contra-productive care se propagă prin omisiune. Omisiunea restului poveștii. În viața nu există zonă de platou. Energia nu circulă în linii drepte. Viața e guvernată de Legea Dualității (citește aici articolul). Legea Dualității spune că există doar două direcții: crești sau te dezintegrezi. Spune că nu poți avea sprijin fără provocare, succes fără eșec, plăcere fără durere.
Faptul că ți-ai găsit vocația va face provocările să te inspire (în loc să te demotiveze), eșecul va fi văzut ca lecție de viață, durerea va fi parte a victoriei.
Și cine a făcut vreodată cârcei sau febră musculară cu scopul de a ajunge la linia de finiș sau pentru a depăși o anumită limită a trăit pe viu această senzație de ”durere în plăcere” – cum o numește Alin, antrenorul meu de fitnes.