august 8

Cum faci mai multi bani

0  comments

Una din situațiile cea mai des întâlnită de participanții la workshop-ul ”Atrage Abundența în Viața Ta!” este că au nevoie de bani mai mulți.

Aud frecvent întrebarea ”Cum fac bani mai mulți?”.

Întrebarea ”Cum fac bani mai mulți?” nu e întrebarea care să te ajute. Tony Robbins spune ”Calitatea vieții tale este dată de calitatea întrebărilor pe care îți le pui”. Pentru că, la fel ca un motor de căutare pe Internet, mintea ta va găsi zeci de răspunsuri, chiar dacă nu toate sunt cele care te interesează.

De exemplu, în cazul de mai sus, răspunsurile posibile vor fi:

 • Joacă la LOTO
 • Cere o mărire de salariu
 • Lucrează mai multe ore
 • Ia-ți un job suplimentar
 • Împrumută bani de la părinți/prieteni/rude
 • Vinde lucruri din casă
 • Păcălește pe cineva și vinde-i la preț mare un lucru care nu-i trebuie
 • Căsătorește-te cu o persoană bogată

O parte din răspunsurile de mai sus nu se aplică în cazul tău, altele sunt imorale sau ilegale. Cu toate astea, mintea ta le va genera ca pe soluții posibile.

Dacă vrei mai mulți bani întrebarea corectă este ”Cum să aduc mai multă valoarea în viața celorlalți?”. Sau, formularea alternativă ”Cum să creez și să livrez mai multă valoare în viața oamenilor?”

După cum observi sunt două acțiuni, la fel de importante: să creezi valoare pentru ceilalți și să o livrezi la cât mai multe persoane.

Atunci când creezi valoare gândește-te la ceea ce îți place să faci pentru ceilalți. Poate să fie un produs, un serviciu, un act artistic – orice lucru care îi rezolvă celui de lângă tine o nevoie. E important să-ți placă să faci acel lucru.

Degeaba ai creat valoarea dacă ea nu a ajuns la ceilalți. Aici intrăm într-o altă discuție care abordează construirea unui sistem de distribuție sau conectarea la un sistem deja existent, ajungem să vorbim de vânzare și marketing și nu e menirea proiectului ”Atrage Abundența” să dezvolte aceste teme.

Ceea ce rezolvă proiectul ”Atrage Abundența” este următoarea situație: de ce, chiar dacă ai adus valoare în viața multor oameni, banii nu se manifestă în viața ta?

”I-am ajutat pe atât de mulții și cu toate astea nu am mai mulți bani”, ”Am muncit pentru diverse persoane/firme și acum nu îmi mai primesc banii” – sunt câteva din situațiile pe care le-am auzit de la participanții la workshop sau în programul de coaching.

Motivul este simplu: ai una sau mai multe convingeri ne-suportive care blochează manifestarea banilor în realitatea ta fizică.

Realitatea fizică este dictată de convingerile din subconștient. Lumea interioară îți creează lumea exterioară.

Iată câteva din convingerile ne-suportive care blochează manifestarea banilor pe care le-am întâlnit la persoanele cu care am lucrat în sesiunile de coaching:

 • ”Viața e o luptă”. Ca urmare, trebuie să te lupți ca să primești bani. Ca în orice luptă, uneori pierzi.
 • ”Viața nu e dreaptă”. Ca urmare, vei avea parte de nedreptăți în ceea ce ți se întâmplă, printre care și faptul că nu vei primi bani care ți se cuvin.
 • ”Românii sunt neserioși”/”Românii te fură”. În conformitate cu acestă convingere vei atrage în viața ta doar acei clienți care nu te plătesc.
 • ”Banii sunt murdari”. Pentru că nu vrei să te murdărești, banii nu se vor manifesta în viața ta, deși ai muncit pentru ei.
 • ”Nu e drept să câștig mai mulți bani decât părinții mei”.
 • ”Banii nu sunt spirituali”.
 • ”M-am născut să mă sacrific pentru binele celorlalți”. Cel mai des am întâlnit această convingere la doamne.
 • ”Mai bine sărac și cinstit”.
 • ”Nu poți câștiga bani făcând ceea ce îți place”.

Soluția pentru a manifesta mai mulți bani în viața ta este să elimini aceste convingeri și să dezvolți în subconștientul tău convingerile suportive corespunzătoare: ”Banii sunt spirituali”, ”Merit să fiu bogat”, ”Sunt bogat făcând ceea ce îmi place”, ”Sunt bogat pentru că aduc valoare și bucurie în viața oamenilor”.

În conformitate cu aceste convingeri o să atragi în viața ta acele situații prin care ele, convingerile, să devină realitatea ta.


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}