mai 31

Nu renunțarea la zahăr îți va da un corp sănătos și plin de energie

0  comments

Salut,

Obișnuiam să încep seminariile gratuite „Atrage Abundenţa în Viaţa Ta!” cu acest text:

S-a crezut mii de ani că Pământul este plat. Atunci când filozoful grec Aristotel a venit cu ideea că Pământul e rotund, oamenii au râs de el. <<Nu se poate asta, spuneau ei. Păi cei care sunt pe partea din jos a sferei ar cădea de pe Pământ>>.. A mai durat vreo câteva sute de ani până când această idee a fost acceptată.

S-a crezut mii de ani că Soarele se învârteşte în jurul Pământului. Atunci când Galileo Galilei a demonstrat că Pământul se învârteşte în jurul Soarelui a fost considerat eretic de către Inchiziţie şi a fost condamnat la ardere pe rug. Din fericire, a fost graţiat şi legenda spune că în timp ce cobora scările eşafodului a rostit încet, doar pentru el, <<Eppur si muove/Şi totuşi se învârteşte>>  . Au mai trecut 300 de ani până când această idee a fost acceptată de umanitate şi în acest moment toţi ştim că Pământul se învârtește în jurul Soarelui, deşi atunci când ne uităm pe cer avem iluzia că Soarele se învârteşte în jurul Pământului.

De ce am povestit despre aceste lucruri (şi mai sunt multe altele, dar astea sunt cele mai cunoscute)?

Pentru că la fel ca şi atunci, şi în zilele noastre sunt multe lucruri despre care ştim greşit, sunt multe lucruri care par evident într-un anumit fel atunci când ne uităm la ele, deşi în realitate lucrurile se întâmplă total diferit.”

Unul din lucrurile care arată ca şi Soarele care se învârtește în jurul Pământului este că ceea ce mâncăm și stilul de viață pe care îl avem ne fac să fim mai sănătoși și mai plini de energie.

Iată un fragment din cartea ”WOW! Noul ghid ca să trăiești acum o viață abundentă și împlinită”.

Într-un interviu oferit lui Nick Ortner, autorul cărţii „Terapia prin ciocănituri”, Dr. Lissa Rankin povesteşte despre situaţia „ciudată” pentru ea, ca medic, pe care a experimentat-o cu pacienţii ei. A avut şansa să fie medic într-o comunitate unde toată lumea era la curent cu noutăţile din domeniul medical, al medicinei alternative, al nutriţiei. Pacienţii pe care îi trata aveau şi banii şi timpul pentru a bea sucuri proaspăt stoarse de legume şi de fructe, pentru a merge la sala de sport, pentru a face meditaţie şi alte activităţi presupuse a-i menţine sănătoşi şi în formă. Cu toate acestea, aceşti pacienţi prezentau forme grave ale unor boli, lucru care contravenea cu ceea ce Dr. Rankin învăţase ca medic. A avut la un moment dat inspiraţia să-i întrebe despre problemele care îi stresează, să le recomande câteva soluţii prin care să diminueze sau chiar să elimine acel stres şi, în momentul în care acei pacienţi au dat curs recomandărilor ei, bolile au dispărut.”

Acum, hai să privim și în partea cealaltă a balanței.

Cunoști presonal sau ai auzit despre persoane care pot să mănânce orice și care, indiferent ce mănâncă, rămân la aceeași greutate (inclusiv ciocolată și înghețată ?)? Probabil că da.

Cunoști personal sau ai auzit despre persoane care mănâncă gras, consumă alcool, fumează și cu toate astea trăiesc sau au trăit până la vârste înaintate? Probabil că da.

Și atunci, care e explicația?

Dacă ai citit articolele pe care le-ai primit în ultima perioadă atunci știi explicația: rezultatele din viața noastră sunt date de semințele pe care le plantăm prin ceea ce gândim, ceea ce spunem, ceea ce facem. Dacă gândurile, vorbele și acțiunile noatre susțin principiile morale și susțin evoluția vieții, atunci vom avea un corp sănătos, plin de energie, vom avea un ”vehicul” care să ne permită să ne ducem mai departe misiunea de a face Lumea un loc mai bun și mai frumos.

În zilele care au trecut am văzut pe Facebook un articol despre o doamnă, Carolyn Hartz, care la 70 de ani are un corp de invidiat și arată excelent în costum de baie.

Click aici ca să citești articolul (și să vezi fotografia cu Carolyn Hartz).

Cel care a scris articolul susține că motivele pentru care Carolyn arată atât de bine și are atâta energie la 70 de ani sunt: a renunțat să mai consume zahăr în urmă cu 28 de ani, are o anumită disciplină alimentară, face yoga, joacă tenis.

Însă, așa cum am zis mai devreme, există zeci de persoane care au renunțat la zahăr, au o disciplină alimentară corectă, fac sport și cu toate astea starea de sănătatea nu e chiar cea pe care și-o doresc.

Știind acum cum funcționează lucrurile, am citit articolul fiind curios dacă o să găsesc motivul real al stării de bine al lui Carolyn.

Și l-am găsit la finalul articolului.

One of the most important pieces of advice Mrs Hartz has for women is to never compare themselves to others.
Unul din cele mai importante sfaturi pe care Dna Harz îl are pentru femei este să nu se compare niciodată cu alte persoane.
‘Be aware of what you like about them and let them inspire you but we are all individuals and we all have our own special traits,’ she said.

Conștientizează ce îți place la acele persoane și lasă-te inspirată de acele lucruri care îți plac, dar cu toții suntem unici și toți avem calitățile noastre speciale.

‘Be happy for your friends successes, enjoy them together. Never be jealous or resentful, both are wasted emotions and only hurt your wellbeing.’

Fii fericit(ă) pentru succesele prietenilor tăi, bucură-te alături de ei. Nu fii gelos/geloasă sau iritat(ă), amândouă stările înseamnă consum emoțional inutil și singurul efect este că îți afectează starea de bine.

Mrs Hartz also regularly gives back to society and will be working with the Care Brain Foundation next. 

Doamna Harz ajută în mod regulat atunci când e nevoie și va lucra cu Fundația ”Care Brain” (fundație care își propune să ajute societatea să prevină și să trateze afecțiuni sau leziuni ale creierului – notă personală).

 

CONCLUZIA:

Atunci când sprijini viața, viața te sprijină la rândul ei.


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}