iunie 2

3 Beneficii foarte puțin cunoscute ale meditației

0  comments

Am început să meditez în mod regulat la începutul anului 2016 având în minte un obiectiv precis: meditația să mă ajute ca timp de 30 de zile să mențin contul firmei peste un anumit sold.

La finalul lui septembrie 2015 aflasem de o meditație specială care dezactivează semințele negative plantate în trecut (o să prezint această meditație într-un articol viitor) la cursul DCI Nivel 1 cu Geshe Michael Roach. Știam că am plantat semințe negative pe bani în trecut (când am fost angajat mi-am încărcat deconturile atașând chitanțe cu cheltuieli pe care nu le făcusem, când am fost consultant de asigurări am recomandat produse financiare care nu se potriveau în totalitate cu nevoile clienților, în primii mei ani de proprietar de firmă am făcut plăți la negru), dar câteva luni după cursul DCI 1 nu am știut imediat cum să integrez această practică în rutina mea zilnică.

În ianuarie 2016, așa cum spuneam, am început practica sub îndrumarea unui prieten, Gec Diaconu. Obiectivul meu era să mențin acel sold pe care mi-l propusesem timp de 30 de zile. În vreo două săptămâni am avut încasări pe firmă și am atins acel sold și, minune, am reușit să-l mențin timp de 30 de zile. Apoi, pentru că tot mă obișnuisem și am constatat în propria realitate efectele meditație, am continuat să meditez pe diverse teme aproape zilnic.

Efectele meditației au fost mult mai profunde decât îmbunătățirea situației financiare. Am constatat o capacitate mult mai bună de a mă concentra, o claritate mult mai mare care m-a ajutat să iau decizii corecte în situații pline de stres. Mai mult, lucrurile au început să se aranjeze de la sine, au început să apară sincronicități – genul de situații în care vrei să întâlnești o persoană și acea persoană te sună ”din senin” sau te întâlnești cu ea ”întâmplător” pe stradă.

În această perioadă în care am învățat să meditez corect am aflat că sunt multe persoane care meditează incorect sau cred că ceea ce fac este meditație, când de fapt e altceva.

Una din greșelile despre care Gec îmi spunea că a facut-o foarte mult timp este ceea ce se numește ”schimbarea obiectului meditației în timpul meditației”, adică să te gândești la mai multe lucruri pe parcursul aceleiași sesiuni de meditație. La capătul opus, altă greșeală este să încerci să nu te gândești la nimic în timpul meditației. Așa cum știi deja, fiecare gând al nostru plantează semințe. Unul din efectele ”meditației” în care încerci să nu te gândești la nimic este că devii uituc(ă). Nu îți mai amintești unde ai pus lucruri sau nu îți mai amintești ce voiai să faci ?. Pe lângă asta, mai sunt și alte lucruri la care trebuie să fie atenți cei care meditează pentru ca rezultatele finale să fie cele dorite.

Dacă dai o căutare pe net o să găsești foarte multe beneficii ale meditației și foarte multe celebrități care vorbesc despre beneficiile meditației, însă această unealtă foarte puternică trebuie folosită corect.

Pe 24 și 25 septembrie o să fie la București cursul DCI Nivel 3, curs dedicat integrării meditației în viața de zi cu zi, curs pentru care Geshe Michael Roach revine în România.

Am o veste foarte bună: deși prețul biletelor a crescut cu 30 EUR față de promoția de ”early bird”, organizatorii oferă, începând cu luna iunie o promoție de 4+1 (la 4 bilete plătite, al cincilea bilet este gratuit). Practic, asta însemnă o reducere de 20% la prețul actual, adică o reducere mult mai mare decât creșterea de 30 EUR.

Pentru că sunt mai mult de 5 persoane pe care le cunosc și care vor să vină la curs, am vorbit cu Octavian, organizatorul evenimentului și a generat un cupon de reducere pe care introducându-l în formularul de comandă beneficiezi direct de reducerea de 20%. Cuponul este ABUNDENTA20.

Click aici pentru detalii și înscriere la eveniment.

În afară de beneficiile meditației pe care le cunosc mai toți, există 5 beneficii aproape necunoscute ale folosirii meditației pentru a deveni o mamă mai bună sau un om de afaceri mai bun, beneficii despre care Geshe Michael vorbește în cursurile avansate.

Iată 3 din cele 5 beneficii (ca să le afli pe celelalte va trebui să participi la cursurile avansate ?):

  1. Ființele de Lumină te iubesc și te sprijină.
  2. Generezi catralioane și catralioane de semințe bune (nu prea am idee ce înseamnă catralioanele astea, dar mă gândesc că e un număr foarte, foarte mare ?).
  3. Se curăță în mod automat semințele negative plantate în trecut.

Click aici ca să vezi secvența din curs în care Geshe Michael vorbește despre aceste beneficii (2min10sec, cu traducere în limba română).

În perioada care urmează, așa cum am promis, o să continui cu articole despre ce să faci și ce să nu faci pentru a avea viața pe care ți-o dorești.

Între timp, recomandarea este să iei în calcul participarea la evenimentul ”Antrenament mental pentru succesul în viața și afaceri” din 24-25 septembrie.

Click aici pentru detalii și înscriere (codul ABUNDENTA20 pentru reducerea de 20%).


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}