februarie 19

Grădinăritul – udarea seminţelor

1  comments

Salut,

Citind articolul anterior ți-au venit în minte mai multe întrebări, printre care și cele de mai jos:

 

”Eu știu persoane care sunt și au fost generoase și cu toate astea nu au bani. Cum e posibil acest lucru?”

”Ce semințe ar trebui să plantez pentru o promovare la serviciu sau pentru o experiență sexuală reușită cu partenerul de cuplu?”

”Mi-am dat seama că am plantat semințe rele în trecut. Cum fac să evit rezultatele negative?”

 

Azi o să răspund la prima întrebare ”Cum e posibil ca persoane care au fost generoase să aibă în continuare probleme cu banii?”.

Dacă o sămânță e plantată într-un sol nefertil sau chiar dacă solul e fertil dar sămânța nu e udată, atunci acea sămânță nu se va deschide. În articolul anterior am dat exemplul cu semințele găsite în Piramide, care au rodit 4500 de ani mai târziu când au fost plantate și udate.

Motivul pentru care persoanele generoase nu au avut bani în viaţa lor este că nu au udat seminţele. Acțiunea care pune apă pe semințe și care va face să accelereze apariția în viața ta a rezultatului pe care îl dorești este o tehnică pe care Geshe Michael Roach, autorul cărţilor de succes „Şlefuitorul de Diamante”, „Management Karmic”, „Karma Iubirii”  o numeşte „Meditaţia Cafelei”.

Meditaţia Cafelei (nu trebuie să bei cafea, numele a fost ales astfel pentru a te conecta la starea de bucurie a degustării unei ceşti de cafea) e una dintre cele plăcute şi în acelaşi timp una dintre cele mai puternice tehnici pentru manifestarea accelerată în realitatea ta a rezultatelor pe care le dorești. Dacă sari peste „Meditaţia Cafelei” atunci sari peste succes şi peste fericire.

Geshe Michael Roach spune „Meditaţia Cafelei face diferenţa dintre a-ţi îndeplini sau nu ceea ce-ţi doreşti.”

Meditaţia Cafelei înseamnă să te gândeşti cu bucurie la lucrurile bune pe pare le-ai făcut pentru ceilalţi pe parcursul zilei sau pe parcursul săptămânii. Gândeşte-te la beneficiile pe care acţiunile tale le-au adus vecinilor, colegilor, comunităţii şi, în cele din urmă lumii întregi. La finalul zilei, înainte să adormi, ia-ţi câteva minute să practici această tehnică.

Te rog, nu pica în capcana de a crede că o tehnică atât de simplă nu poate funcţiona. În problemele cele mai complicate din această lume (inclusiv problemele de fizică cuantică) soluţiile cele mai frumoase sunt cele mai simple.

Dacă vrei lucruri „complicate”, iată mai jos un proces în 4 paşi prin care să accelerezi apariţia rezultatelor pe care le doreşti în viaţa ta.

Este procesul prin care mi-am crescut afacerea cu 75% în 2016 faţă de 2015 şi pe care îl folosesc ca să-mi duc afacerea la nivelul următor (sistematizare şi extindere).

Este procesul prin care îmi păstrez corpul fizic sănătos şi plin de energie (în ianuarie 2016 am fost la un curs de 2 săptămâni în SUA. A doua zi după ce am ajuns acolo am început cursul care a însemnat următorul program: trezit la 5.15, de la 7.00 la 17.30 cursul propriu-zis, de la 18.30 la 21.30 teme de pregătit pentru a doua zi, apoi la 22.30 dormit. La toate astea s-a adaugat diferența de fus orar de 9 ore la care corpul a trebuit să se adapteze).

Este procesul pe care îl folosesc pentru ca relația de cuplu și relațiile cu prietenii și cele de business să fie 100% așa cum îmi doresc (în loc de 75% 🙂 ).

Este procesul cu ajutorul căruia persoanele cu care lucrez au obţinut rezultate remarcabile (unele dintre ele folosesc cuvântul “miracole”) în domeniul financiar, al sănătăţii, al relaţiilor sau al carierei.

 

Iată pașii:

 1. Stabilește ce vrei și formulează într-o propoziție scurtă.
 2. Găsește pe cineva care are aceeași nevoie sau o nevoie asemănătoare și planifică o modalitate prin care poți să ajuți acea persoană să obțină acel lucru.
 3. Pune în practică planul de la Pasul 2.
 4. Meditația Cafelei.

 

Iată câteva aspecte practice pentru fiecare pas în parte care să accelereze rezultatele.

Pasul 1. Stabilește ce vrei și formulează într-o propoziție scurtă.

„Propoziţie scurtă” înseamnă să aibă, dacă se poate, doar subiect, predicat, atribut şi complement. Dacă în propoziţie există „şi” sau virgula, ăsta e un semn că nu e formulată scurt.

E bine, dacă se poate, ca intenţia să fie măsurabilă.

Ex: „Am un venit mai mare cu 30%”.

„Partenerul mă îmbrăţişează când ajung acasă”.

„Am dioptrii 0 la ambii ochi”.

Un rol important îl joacă intenţia sau emoţia din spatele formulării intenţiei.

Îţi va creşte venitul cu 30% dacă aplici paşii doar pentru că vrei să testezi sistemul? Îţi va creşte venitul cu 30% dacă motivul pentru care vei ajuta pe altcineva să-şi crească venitul este unul egoist, şi anume ca ţie să îţi fie mai bine?

Răspuns: DA.

Legea Gravitaţiei funcţionează indiferent dacă o cunoşti sau o ignori. O sămânţă pusă în pământ şi udată va creşte indiferent ce crezi tu despre agricultură.

 

Dar…

… aşa cum spuneam în articolul anterior, faptul că îţi va creşte venitul nu înseamnă în mod automat că vei fi mai fericit(ă) sau că viaţa ta va fi mai bună (ai putea să atragi situaţii în care să risipeşti cei 30%).

Ca urmare, va fi de foarte mare ajutor ca intenţia din spatele intenţiei să fie aceea de a ajuta lumea prin ceea ce faci.

De exemplu, te poţi gândi „Pe lângă faptul că familia mea va avea un standard de viaţă mai bun, cu banii în plus îi voi putea ajuta şi pe alţii care au probleme” sau „Pentru că voi avea succes folosind aceşti paşi, atunci prietenii şi cunoştinţele mă vor imita şi în acest fel lumea va deveni mai bună pentru că oamenii vor concura între ei în a-i ajuta pe ceilalţi”.

 

Pasul 2. Găsește pe cineva care are aceeași nevoie sau o nevoie asemănătoare și planifică o modalitate prin care poți ajua acea persoană să obțină acel lucru.

Acesta este al doilea pas ca importanţă după Meditaţia Cafelei. Cu cât planifici mai detaliat, cu atât sămânţa este mai puternică. Asta nu înseamnă că dacă faci un gest de generozitate „pe moment”, atunci sămânţa nu e puternică.

Spun că dacă tu te gândeşti „Cândva, săptămâna viitoare, o să găsesc pe cineva pe care să-l ajut să câştige mai mulţi bani” atunci sămânţa e mult mai slabă decât dacă îţi notezi în agendă „Marţi, la ora 11.30 o să accesez siteul crestemidei.ro sau kiva.org şi o să-mi aleg un proiect cu care rezonez căruia o să-i donez 50 de lei” sau „Joi, la ora 14.00 o să-l sun pe prietenul meu care ştiu că are un business şi o să-l întreb cu ce pot să-l ajut ca să-şi crească vânzările. Chiar dacă nu mă pricep la vânzări cu sigurantă o să găsesc ceva ce ştiu să fac şi cu care pot să-l ajut”.

Acest pas e important şi pentru că 90% din puterea unei seminţe constă în dorinţa de a-i ajuta pe ceilalţi. După ce ai planificat cum să ajuţi persoana care are nevoie se pot întâmpla 3 lucuri:

 • Să nu reuşiţi să vă întâlniţi
 • Să nu accepte ajutorul tău
 • Să nu obţină rezultatele pe care le doreşte (pentru că el/ea nu are seminţele potrivite pentru succes – o să vorbim despre asta în articolele viitoare)

Oricare dintre aceste situaţii nu vor influenţa decisiv rezultatele viitoare, dacă tu ai planificat detaliat ajutorul.

Un alt lucru care te ajută la acest pas să obţii rezultate mai bune şi mai rapid este să alegi anumite persoane pentru a planta.

La fel cum există soluri mai fertile sau mai puţin fertile, la fel există persoane care vor genera un rezultat mai bun sau mai puţin bun.

Persoanele pe care să le alegi pentru a avea un rezultat mai bun sunt, în ordine

 • Părinţii (mama în special – e persoana care te-a născut)
 • Profesorii pe care i-ai avut sau persoanele care te-au ajuat într-un moment al vieţii tale
 • Persoanele care au o urgenţă
 • Persoane care prin activitatea lor influenţează vieţile a mai mulţi oameni (profesori, medici, manageri)

Un alt lucru care influenţează puterea seminţei este ceea ce tu dăruieşti. Dacă în procesul de dăruire ţie îţi e foarte uşor să donezi 500 de lei, dar îţi e foarte greu să dai o oră din timpul tău pentru a-ţi ajuta prietenul, atunci faptul că dai o oră din timpul tău va planta o sămânţă mult mai puternică.

Începe deja să te bucuri pentru binele pe care o să-l aduci în lume prin faptul că o să ajuţi acea persoană.

 

Pasul 3. Pune în practică planul de la Pasul 2.

Planifică-ţi programul astfel încât să poţi face săptămânal acţiunea pe care ai planificat-o la Pasul 2.

Pentru ca ţie să-ţi crească venitul ajută-ţi prietenul să-i crească vânzările câte o oră în fiecare săptămână. Vizitează persoana singură câte o oră în fiecare săptămână pentru a avea relaţia plină de afecţiune şi iubire pe care ţi-o doreşti. Ajută-ţi colegul în fiecare săptămână să lucreze la promovarea lui pentru ca tu să primeşti promovarea pe care ţi-o doreşti, ajută pe cineva câte o oră în fiecare săptămână să se ţină de sport pentru ca tu să ai un corp sănătos.

 

Pasul 4. Meditația Cafelei.

Chiar dacă ai făcut acţiunea de la Pasul 3 o singură dată într-o săptămână, bucură-te la finalul fiecărei zile, înainte să adormi, de lucrul bun pe care l-ai făcut.

Cele mai dese obiecţii legate de Meditaţia Cafelei pe care le-am auzit au fost:

 1. Dacă mă bucur pentru ce am făcut nu pic oare în păcatul mândriei?
 2. De ce înainte de culcare şi nu oricând pe parcursul zilei?
 3. Când fac Meditaţia Cafelei nu apuc să mă bucur foarte mult pentru că adorm imediat.

Iată răspunsurile

 1. E adevărat că poţi să faci Meditaţia Cafelei din mândrie. Dar la fel de bine poţi să faci Meditaţia Cafelei din smerenie. Te poţi gândi „Azi am ajutat la un lucru bun. Divinitatea (sau Universul, spune-i cum vrei) a lucrat azi prin mine pentru a aduce o bucurie în viaţa acelei persoane.
 2. Poţi face Meditaţia Cafelei oricând pe parcursul zilei şi îţi recomand din suflet să faci acest lucru (cu cât mai des, cu atât mai bine). Motivul pentru care să o faci seara, înainte de culcare, este pentru ca subconştientul tău să fie conectat la o energie de vibraţie înaltă în momentul în care adormi. Dacă nu îi dai în mod explicit subconştientului tău o energie de vibraţie ridicată înainte de a adormi, atunci o să-şi ia el în mod implicit o energie de vibraţie joasă prin faptul că îţi vei aminti de lucrurile neplăcute de pe parcursul zilei şi asta îţi va afecta somnul şi energia de a doua zi.
 3. Ca să nu adormi imediat eu recomand una din următoarele soluţii: să ai un caiet cu foi veline în care să descrii lucrurile bune pe care le-ai făcut pentru ceilalţi sau să faci Mediaţia Cafelei într-o poziţie care să nu-ţi permită să adormi imediat (stând aşezat(ă) în fund sau întins(ă) pe o parte cu capul sprijint pe mână).

Pentru a avea rezultate şi mai bune îţi recomand să mai faci două lucruri:

 • să te gândeşti la efectele în lanţ pe care acţiunea ta le-a declanşat la nivel de Univers (de exemplu, pentru că şi-a crescut vânzările prietenul tău va angaja încă o persoană, adică încă o familie va avea cu ce să-şi întreţină standardul de viaţă; cumpărăturile pe care le va face acea persoană vor genera profit magazinelor; angajaţii acelor magazine îşi vor primi salariile şamd). E o reclamă la pantofi care mie îmi place foarte mult şi care exprimă acest principiu, click aici dacă vrei să vezi reclama.
 • să te bucuri că faci Meditaţia Cafelei. Cu alte cuvinte, să te bucuri că îţi atingi obiectivele ajutându-i pe alţii să le atingă şi că în acest fel contribui la construirea unei Lumi mai bune.

 

În articolul următor o să primeşti o listă cu acţiuni simple pe care le poţi face pe fiecare domeniu al vieţii tale pentru a-ţi planta rezultatele pe care le doreşti.

Până atunci îţi propun următorul exerciţiu: în fiecare seară, înainte să adormi, gândeşte-te cu bucurie la lucrurile bune pe care le-ai făcut pentru alţii. Pentru că, aşa cum spuneam data trecută, o sămânţă nu dispare, te poţi gândi inclusiv la lucruri bune pe care tu le-ai făcut când erai copil sau adolescent.

 

Să ai seri cu bucurie,

Florin,

Autor ”WOW! Noul ghid ca să trăiești acum o viață abundentă și împlinită”


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}