martie 5

Grădinăritul – Cum plantezi o relație împlinită

0  comments

Salut,

 

După ce a văzut informaţia din articolul anterior, legată de modalităţile prin care să plantezi abundenţă financiară, cineva m-a întrebat „Vrei să spui că după ce fac acele lucruri pot să stau şi să mă relaxez şi banii vor veni de la sine?”.

Nu, nu vreau să spun asta. E nevoie să acționezi în continuarea așa cum ai făcut-o și până acum.

Seminţele de care vorbeam în articolul anterior îţi garantează că strategiile pe care le foloseşti pentru a-ţi îmbunătăţi situaţia financiară vor funcţiona de fiecare dată şi îţi vor aduce şi rezultate mai bune decât ţi-au adus până acum. Am început să folosesc „plantatul” succesului începând cu toamna lui 2014, după ce am întâlnit aceste principii în cărţile lui Geshe Michael Roach şi unul din rezultate a fost că în 2015 am avut venituri mai mari cu 300% ori decât în 2014. În 2016 am crescut „doar” cu 75% faţă de 2015 (poţi verifica aceste date pe site-ul Ministerului de Finanţe) și mi-am propus ca în acest an să-mi dublez veniturile folosind aceste principii.

Atunci când am spus într-un workshop că sămânţa cea mai puternică pentru a-ţi creşte afacerea este să-ţi trimiţi clienţii cei mai buni să cumpere produse ale concurenţei, o doamnă a ridicat timid mâna. Am văzut mâna ridicată şi i-am făcut semn că poate să îmi adreseze întrebarea. Cu o voce timidă, a întrebat „Dacă sămânţa cea mai puternică pentru a-ţi creşte afacerea este să-ţi trimiţi clienţii cei mai buni să cumpere de la concurenţă, atunci mi-e deja teamă să aud care este sămânţa cea mai puternică pentru a avea o relaţie de cuplu împlinită” ?.

Am liniştit-o pe acea doamnă şi i-am dat răspunsul pe care o să-l afli imediat.

Până să îţi spun care sunt seminţele bune, iată mai întâi care sunt “buruienile” pe care să nu le mai plantezi începând de azi:

 • să ai o relaţie cu o persoană care se află deja într-o relație în care a promis dedicare şi loialitate (chiar dacă tu crezi că ea/el este sufletul-tău-pereche, peste câteva luni de la începerea relației vei realiza dintr-o dată că a devenit sufletul-tău-nepereche)
 • să flirtezi cu o persoană care este implicată într-o relaţie în care a promis dedicare şi loialitate
 • să critici alte persoane
 • să judeci alte persoane
 • să critici sau să judeci părinţii, fraţii sau rudele partenerului de cuplu
 • să răspândeşti pe mail sau pe reţelele de socializare bancuri despre infidelitate sau lipsă de moralitate în cuplu
 • să priveşti emisiuni la televizor care implică certuri, divorţuri, criticarea şi judecarea altor persoane
 • să vizionezi filme cu conţinut sexual
 • să încurajezi sau să te bucuri pentru separarea altor persoane (în cuplu sau în afacere)
 • să fii de acord cu discriminarea sexuală, rasială, politică sau religioasă la locul de muncă sau în comunitate
 • să invidiezi o relaţie de cuplu în care lucrurile merg bine şi partenerii sunt fericiţi.

Principiile care se aplică în această zonă a vieţii tale sunt „Respectă relaţiile celorlalţi” şi „Adu oamenii împreună” (opusul de la „separă” sau „divide”).

Cea mai puternică sămânţă pe care să o plantezi pentru a avea o relaţie de cuplu împlinită este să petreci o oră pe săptămână cu o persoană care experimentează singurătate. Atunci când vrei o relaţie de cuplu împlinită esenţa acestei dorinţe este să primeşti atenţie, grijă, afecţiune. Ca urmare, oferă atenţie, grijă, afecţiune unei persoane care are nevoie de aceste lucruri. Poate să fie unul dintre părinţi, poate să fie unul dintre bunici. Poate să fie un copil de la un cămin de copii, poate să fie o persoană în vârstă de la un cămin de bătrâni sau poate să fie un vecin.

Dacă în acest moment nu ai timpul necesar, atunci cel mai simplu lucru pe care poţi să-l faci ca să plantezi o relaţie împlinită este să te rogi pentru ca persoanele singure să primească atenţie, grijă, afecţiune.

Iată şi alte seminţe pe care le poţi planta în mod specific pe relaţii:

 • vrei să-ţi îmbunătăţeşti relaţia cu membrii familiei (soţ/soţie, copii)
  • ajută un prieten/o prietenă să-şi îmbunătăţească relaţia cu membrii familiei; invită acea persoană la o cafea, ascult-o cu atenţie, pune-i întrebări care să o ajute să se lămurească despre ceea ce i se întâmplă, recomadă-i cărţi care să o ajute sau un specialist. Atenţie: dacă nu ai calificare în consiliere, singurul tău job este să asculți, să pui întrebări, să te rogi în gând pentru acea persoană și să o sprijini din punct de vedere emoțional. Eventuale sfaturi de genul ”Mută-te” vor planta separare în relația ta.
  • ajută colegi de la serviciu să comunice mai bine între ei
  • ajută persoane pe care le cunoști să se înțeleagă mai bine una pe cealaltă
  • zâmbește casieriței sau funcționarului de la ghișeu și adresează-i câteva cuvinte prin care să-i faci ziua mai bună (un compliment, o încurajare, o apreciere pentru ceea ce face)
 • o experiență sexuală plăcută cu partenerul de cuplu (esența acestei dorințe este ”plăcere a simțurilor”, ca urmare oferă același lucru)
  • oferă unei persoane mâncarea preferată
  • oferă unei persoane desertul preferat/dulciurile preferate
  • oferă un voucher la un centru SPA cuiva despre care știi că îi place masajul
  • dacă ai ocazia, oferă unui coleg un masaj de relaxare a gâtului sau umerilor
 • vrei să ai angajați de încredere
  • fii tu o persoană de încredere, o persoană pe care se pot baza ceilalți (fii o persoană de bază în primul rând pentru membrii familiei)
  • pune în contact persoane sau firme pe care le cunoști și care pot colabora
 • vrei să ai relații bune cu angajații și cu toți ceilalți colaboratori (asociații, furnizorii, clienții)
  • promovează evenimente la care vin oameni și știi că acele persoane vor primi valoare de la evenimentul pe care îl promovezi
  • trimite cei mai buni oameni din echipa ta să ajute alte echipe din firmă
  • oferă cele mai bune resurse pe care le ai pentru a ajuta alte departamente

 

Pentru ca aceste semințe să rodească foarte repede, fă Meditația Cafelei. Ori de câte ori ai ocazia pe parcursul zilei și mai ales seara, gândește-te cu bucurie la beneficiile pe care acțiunile, vorbele și gândurile tale le-au adus în viața oamenilor, a comunității, a societății și, într-un final Lumii întregi.

Pentru mai multe idei despre cum să ai o relație împlinită citește cartea ”Karma Iubirii” a lui Geshe Michael Roach.

Așa cum spuneam la începutul acestui articol,  e nevoie să acționezi în continuare așa cum ai făcut-o și până acum. Semințele plantate îți garantează că lucrurile vor funționa de fiecare dată așa cum îți dorești.

În articolul viitor o să vorbim despre cum poți să-ți plantezi sănătatea pe care ți-o dorești (inclusiv greutatea ideală pentru tine).

 

Până la întâlnirea viitoare,

să ai o primăvară cu bucurie,

 

Florin,

Autor ”WOW! Noul ghid ca să trăiești acum o viață abundentă și împlinită


Tags


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}